Andělé a démoni
Dan Brown

Něco málo k autorovi…..

Dan Brown je suprový spisovatel! Možná někomu přijde předvídatelný, přehnaný nebo nudný. Sice jo, všechny jeho příběhy mají něco společného. Ale i přesto je každá kniha zvlášť– tajemná, napínavá a originální.A ano,někdy děj protahuje, až se nám zdá zdlouhavý..Jenomže jaké by to bylo, kdybychom všechno hned věděli? Odpovězte si sami. Já si však myslím, že jako autor stojí zato!

A teď k dílu…..

Kniha „Andělé a démoni“ se odehrává v Itálii, konkrétně v Římě a ve Vatikánu. Autor nám popisuje impozantní prostředí těchto dvou států. A nabízí nám příběh se zapeklitou šifrou. Kterou se bude snažit rozluštit hlavní hrdina Robert Langdon.

Tady jde nejen o něčí životy, ale také o něco mnohem většího! Musí se najít věc, která je hodně nebezpečná. A to do několika hodin! Co to je? Co je na tom tak bravurní? A proč se o to bude pak zajímat tamější armáda? Luštění a hledání nebude vůbec snadné. Jeden vychytrálek jim bude znemožňovat odhalení šifry. Hází jim do cesty kameramany a obecenstvo. A s nikým se nemazlí! Kvůli čemu tolik riskuje? Co má za úmysly? Sklidí úspěch a půjde vše do zatracení? Nebo s ním Robert Langdon zatočí ? A jak se k tomu postaví armáda?…Bude to zkrátka nebezpečná hra, kde půjde o čas! Nenechte si uplavat odpovědi na otázky a přečtěte si knihu!

Ještě moje zhodnocení…..

Autor již na začátku neopomenul na vysvětlivky, které se nám v knize budou hodit. Vede nás příběhem, jehož součástí jsou historické a místní poznatky. Při čtení jsem se cítila,jako bych skutečně stála v Římě a ve Vatikánu. Dan Brown umí velmi dobře popisovat. A co víc? Jeho psaní krátkých kapitol mi vyhovuje. Díky tomu mi stránky proklouzaly mezi prsty,a oči utíkaly od slova ke slovu leopardí rychlostí.To však není všechno! Samotný děj je propracovaný,nenudila jsem se. Od půlky tohoto románu jsem se nemohla takřka odtrhnout. Fakt dost dobrý a napínavý!

Jednu věc však musím podotknout!Myslím si,že autor mohl ukončit knihu dřív, anebo její závěr více propracovat. Posledních cca 100 stran nebylo tak úplně grandiózních. Po dočtení jsem byla zmatená. Čímž si u mě vysloužil jedno mínus….

Nicméně Andělé a démoni u mě mají velký palec nahoru. A moc ráda Vám dílo touhle cestou doporučuji!!