Cizinec

Arno Strobel

Byl jeden večer,ve kterém se ztratila láska. A svět jakoby se roztříštil na několik malých střípků. Střípků, které nejdou spojit zpátky v celek. On tvrdí, že jsou zasnoubení a ona,že ho nikdy neviděla. 

Dva hlavní hrdinové, dva pohledy na situaci, která nejde nikomu do hlavy. Žena jakoby se pomátla a muž, který si vymýšlí jejich partnerský vztah. Proč si hlavní hrdinka nic nepamatuje, že by ani nebylo,co si pamatovat?! Vždyť v domě není ani náznak toho, že by s ní žil někdo jiný. A k tomu ještě muž! Jenomže pak jsou tu fotografie z dovolené a lidé, kteří tvrdí opak. Kariéra a láska, vše přichází vniveč. Je těžké dozvědět se, co se jim stalo a co se děje. Možná je ještě dokonce těžší, aby si hlavní hrdinové věřili. Stanou se znovu partnery? Najdou pouto, které je opět spojí? Nebo se jejích cesty rozdělí?!

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Takové pocity,myšlenky a otázky mě doprovázely při čtení tohoto díla. A řeknu vám milí čtenáři, že po celou dobu jsem zůstala sedět na židli a ani chvíli se nenudila! Cizinec nám otevírá tolik zvratů, že nejde s přesností určit jak skončí. Můžeme jen nad tím spekulovat. Ovšem mě napadaly různé souvislosti, z nichž jsem i pár trefila. Ale i tak pro mě bylo zakončení překvapující. A i když jsem čekala pod podtitulkem knihy „nepřítelem ve vlastním domě“ krapet něco jiného, nezklamala jsem se ani trochu!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ZHODNOCENÍ

Velké bonusáky:

+ Příběh nás od začátku až do konce nenechá chladnými.

+Z jedné kapitoly na druhou se střídají pohledy obou hrdinů. Což je mezi knihami nevšední a originální. Ze začátku jsem si myslela, že to bude zmatečné a rušivé. Pak jsem si to uvědomovala jako další světlý bod téhle knihy.

+Nebylo to přehnaně přetažené přes vlasy. Jenom trochu, ale v tom příběhu se to ztratilo díky myšlenkovým pochodům.

Menší bonusáky:

+Kapitoly jsou krátké.

+Stránka za stránkou utíká jak po másle.

 

A naopak…….

Velký ohavný, temný, mínusový bod je za slabší zakončení knihy. Je to škoda, když byl příběh tak našlápnutý.

 

Proto si Cizinec zaslouží 4*

A já vám ho knihomolové doporučuji!