Městečko Wayward Pines

Blake Crouch

Dokončený závěr? Ano.. Takhle by se kniha dala popsat jednou větou. Já Vám ovšem nejprve přiblížím děj:

Muž se probudí ze svého spánku. Je to jako noční můra. Nic kolem mu nepřipadá v pořádku, ale jemu naopak všichni tvrdí, že je blázen. Ale vždyť on není blázen! To město je zvláštní, chování lidí nepochopitelné. A pak najednou přijde tamto a on neví, jak si to má vyložit. Jaké je to podivné městečko?! A co třeba se z něj dostat? Být tady ještě chvíli, tak opravdu tím bláznem bude. Jenomže když se o to pokouší, cesty ven není. O útěk se bude pokoušet dál. Jak na to však městečko bude reagovat? Dostane se pryč? Nebo se začlení a bude si muset zvyknout na to, kde je? Přece jen je to záhadné místo a dostat se někam za hranice by mohlo dopadnout špatně.

Teď ta zajímavost: Sám Blake Crouch o Městečku Wayward Pines uvedl, že chtěl, aby byla takovým pokračováním a zároveň ukončení seriálu Městečko Twin Peaks. Autory jsou David Lynch a Mark Frost. A protože série nebyla dokončena, řekl si, že to udělá sám. Začal už ve svých 12ti letech. A propo…Ti , kteří viděli seriál mají o důvod více si přečíst knihu!

Úryvek z knihy:

Myslíte si,že člověk může zničit Zemi? Taková bláhová zpupnost. Země už toho přežila hodně a určitě přežije i nás. Pro naši planetu je milion let jako nic.Tato planeta žije a dýchá v nepoměrné delších časových úsecích. Nerozumíme jejímu pomalému životnímu rytmu a ve své nadutosti jsme se o to ani nepokusili. Žijeme na ní jen kratinký okamžik. Pokud z ní zítra zmizíme, rozhodně nás nebude postrádat.

–Michael Crichton

Hodnocení:

Mínusáci darebáci:

  • Pocit napětí minimální- Má hladinka adrenalinu se zvedla kousek před závěrem
  • Málo akčnosti

Plusoví úžasňáci:

  • Kniha nebyla moc dlouhá
  • Jedno napětí
  • Pěkná obálka
  • Autor sám pro sebe splnil svůj sen, a tím u mě stoupl jako člověk

 

Osobní hodnocení:

-Neznám seriál, ke kterému se kniha vztahuje. Možná by bylo fajn se podívat na Městečko Twin Peaks a zhodnotit , jestli je tohle dokončení to pravé. 

+Splnění 17. bodu výzvy 2019- Kniha, ve které je hlavní postava muž.

 

Úspěch knihy: 65%