„Není rozuzlení jako rozuzlení. Nejprve si myslíte,že víte. Jenomže když čtete dál, zjišťujete, že nevíte vlastně vůbec nic.Všechno je daleko komplikovanější, než se na první pohled zdá.“

V tomto francouzském příběhu vystupuje jako hlavní hrdinka Alex. Miluje paruky, protože právě díky nim je úžasné měnit svou identitu. A to ji NIKDY neomrzí! Ví, že je krásná a muži se po ní neustále otáčejí. Už je to jako její každodenní chléb- nezaskočí ji to.

Avšak jednoho dne na ulici si všimne muže, který ji tak nějak víc sleduje. No ale co, podivínů, už přece jen potkala ve svém životě několik. Je atraktivní a tohle není zas tak velká věda, která by ji měla zaskočit. Muži jsou snadné hračky! Je lehké je oblouznit, když je žena krásná. No ne?!
Hmm.. Hračky…Opravdu Alex?

Jak se soustředí jen na cestu domů….Prásk!!….A už si ji ten chlap veze v dodávce. Kdo to je? Kam si ji veze? To se sama brzy dozví. Ale bude ji tělo ještě pěkně dlouho bolet z toho všeho! Proč si Alex nedala větší pozor? Teď bude trpět jako nějaké zvíře. Snese taková muka?

………………………………………………………………………………………………………………………
Najednou oznámí někdo na policii, že mu před očima unesl muž nějakou ženu do dodávky a krutě ji zbil. Policie to jede hned vyšetřit. Když se jim podaří pachatele najít je to jako hra s myší. Je rychlý. A? Ejhle. ten už jim zatraceně nic neřekne. Tak tohle je celé špatně. Nikdo neví, koho to vlastně unesl?! A koho se teď asi zeptají?Ačkoliv nezbývá času nazbyt, neboť žena může umřít, musí jednat rychle. Tohle je ale prekérní situace,když neví odkud začít!

Vypátrají, kde je Alex?

………………………………………………………………………………………………………………………

Po jejím ukrytí se začnou dít hodně zlé věci a policie musí prošetřovat další a horší případy. Zjistí, že by mohly s tou unesenou ženou nějakým způsobem souviset. Ale jak ? Žeby únos Alex nebyla přece jen nějaká zvyklá záležitost? Kdo je Alex? Co je to sakra za ženskou!

Tento případ není lehké vyšetřovat, ještě těžší ho bude celý uzavřít..

Hodnocení:
Alex se velmi dobře čte. Kniha má krátké kapitolky, ve kterých se prolíná pohled Alex a vyšetřovatele Camilla. Autor jde na všechna tajemství krok za krokem, nenaservíruje nám je hned. Avšak zdržovačky taky nečekejte. První část knihy mi přišla hodně rychlá, že jsem si říkala: „O čem dál bude autor psát? Vždyť je tohle snad konec. Nebude to pak blbost?“. Další část byla ještě lepší.Nečekala bych, že se bude celý příběh tak rozvíjet. Pane jo! A ten konec…Líbí se mi originalita tohoto díla! Celé to bylo jak nějaká aktualita, která se stala. Díky tomu se četla snadno a rychle. Děkuji autorovi za hodnotný požitek.

Plusáci dobráci:
+Neočekávané zvraty
+Autor nám postupně odhaluje tajemství knihy a nám se příběh více a více rozuzluje.
+Čtení jak z aktualit. Autor úžasně píše, cítíte se jako byste sami vyšetřovali případ.
+Detektivka, kterou jsem ještě nikdy nečetla,

Mínusáci:
-Camille není příliš příjemný hrdina
(Hledám aspoň nějakou mušku, aby to nevypadalo jako nadržování autorovi)

Originalita: 100%
Tajemství: 100%
Realita: 99%
Čtivost: 97%
Akce: 90%
Napětí:80%

Celkem:93%
Doporučuji! 🙂 

*24.výzva splněna- Kniha, ve které jde někdo po ulici> tím vlastně příběh skoro začal…