Kříďák
C.J.Tudor

_______________________________________________________________________________________________________

Začalo to tím, že si jako malé děti malovali křídové panáčky na zem. Jenomže ne ty, přes které skáčete. Ale ty, díky kterým si zanecháváte před domem vzkaz. Třeba takový, kde má ten druhý přijít.

Tahle nevinná hra je však časem dovede k něčemu, co jim nedá dlouhá léta spát. K mrtvole. Nikdo z nich pěti nikoho nezabil. Později je ale panáčků víc a víc. A ani jeden netuší, kde se vzaly – a ani nerozumí tomu, kdo tato zvěrstva má sakra na krku!

Najdou vraha,který bude náležitě potrestán? Budou vědět, kdo kreslil panáčky? I to jak se k nim dostal? Nebo otázky budou navždy nevyřešeny?

_______________________________________________________________________________________________________

25. bod čtenářské výzvy- Kniha, ve které je blondýna: V příběhu Kříďáka je blondýna Elisa, kvůli které to všechno začalo…

_______________________________________________________________________________________________________

Velký Mínusák,který ke Kříďákovi bohužel patří:
*-----*Nechci být k autorce zlá.Ale asi trochu budu. Má ráda Stephena Kinga, to já taky. Ale to neznamená, že mu můžeme brát styl psaní a tak nějak ho napodobovat. A právě to C.J.Tuder udělala. Chápu, že někdo musí nějakým způsobem začít, aby se o něm doslechlo. Ale těch podobných věcí je spousta. 
       Stephen King napsal knihu "To", kde se střídají časy- minulost a přítomnost. Dílo má 5 hrdinů z nichž jeden se jmenuje Eddie a jedna je neohrabaná holka. Ostatní mají přezdívky. Proč to všechno vypisuji? Autorka napsala Kříďáka velmi, ale opravdu VELMI podobně, jen do něj dosadila svůj příběh. To mě už od začátku vzalo pouto od knihy. Ačkoliv kniha je opravdu čtivá a stojí za přečtení, tak mě mrzí, že je taková "kopírka".Je to velká škoda.

Menší mínusák:
-Hodně zvláštní konec/poslední stránky

Plusáci dobráci:
+Čtivá kniha
+Eddie odhaluje odpovědi na své otázky až na závěru díla.
+Autorka má na to- psát vlastní horory a svým způsobem(snad si najde svůj vlastní styl)

Napětí: 63%
Originalita: 34%
Čtivost: 85%

Celkové hodnocení knihy: 66,6%