Biggles přebírá velení

William Earl Johns

_______________________________________________________________________________________________________

Člověk si takhle jede za svým kamarádem a už je v nebezpečí svého života. Ale že to stojí za to!

 

_______________________________________________________________________________________________________

Hlavní hrdina Algy se už nějaký čas nedokázal telefonicky spojit se svým přítelem z Francie. Vzal si tedy dovolenou a jel za ním. Když však přijel k jeho domu, nebyl tam. Co mu začalo vrtat hlavou bylo to, že dveře byly odemčené. Na přemýšlení a procházení se po domě byl unavený, a tak si zdříml vevnitř u krbu. Doufal, že až se vzbudí, tak kamarád přijde. Ale během jeho spánku dorazil někdo, kdo se ukázal být bratrancem jeho kamaráda, Charles.  Zanedlouho poté přijde nepřítel jeho kamaráda a Charlese. Biggles nerozuměl tomu, proč po nich jdou tak zlí lidé. Později pochopil.

Charles nebyl obyčejný kluk. Má královský původ a drží něco, co oni chtějí. Algy ho chce uchránit, a taky by rád našel svého kamaráda.Sám to však nezvládne. Ve chvíli , kdy nepřátelé zaútočí, si Charles i Algy myslí, že už je s nimi konec. V ten moment se však objeví Biggles, který vše převezme do svých rukou a ujme se velení. Najdou společně Algyho kamaráda? Podaří se jim zachránit královské dědice?Jestli se bude vše zdát beznadějné, tak se jeden z nich bude chtít nechat utopit. Dojde k tomu?

Přečtěte si knihu a dozvíte se více!

Mínusový bod:
-Kniha by mohla být delší a napínavější

Plusáci parťáci:
+Krátká kniha
+Velmi dobře se četla
+Každý Bigglesův příběh je jedinečný a originální

Akce: 80%
Napětí: 74%
Originalita: 100%
Čtivost: 97%

Celkové hodnocení: 87,7%

Doporučuji knihu!

 

26. bod čtenářské výzvy splněn: Kniha, ve které hrdinové odjíždí na dovolenou- Algy odjíždí do Francie za svým kamarádem. Zažívá opravdové dobrodružství a celou dovolenou si plně užije.